LIVE UPDATE | MAI: Toate drumurile au fost deblocate, cu excepția A4 și tronsonului Călărași - Lehliu Gară, de pe DN3

LIVE UPDATE | MAI: Toate drumurile au fost deblocate, cu excepția A4 și tronsonului Călărași - Lehliu Gară, de pe DN3

Ministerul Afacerilor Interne informează, joi dimineață, că nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutier iar drumurile au fost deblocate și redate circulației, cu excepția autostrăzii A4 și a unui tronson de pe DN3: Călărași - Lehliu Gară. CFR Călători a anulat 102 trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România și atrage atenția că și în cursul zilei de joi circulația trenurilor va fi adaptată condițiilor meteo extreme, intervenindu-se constant cu utilaje și echipaje feroviare pe raza regionalelor București, Galați și Constanța. Nicio cursă nu era anulată și nu se înregistrau întârzieri, joi dimineața, din cauza condițiilor meteo pe Aeroportul Henri Coandă, traficul aerian desfășurându-se în condiții de iarnă pe cele două aeroporturi ale Capitalei, informează Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

* ANM: Informare de intensificări ale vântului și polei, valabilă până vineri la ora 10:00

* ORA 10.21 Galați: Cinci drumuri județene blocate

Cinci drumuri județene sunt închise circulației din cauza zăpezii și viscolului, se arată într-o informare de presă transmisă joi AGERPRES de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați.

Potrivit informării, niciun drum național nu mai este închis în județul Galați.

Bacurile care fac traversarea Dunării de pe malul gălățean pe cel tulcean nu efectuează curse regulate, din cauza sloiurilor de gheață.

În ceea ce privește acțiunile de salvare, miercuri seara s-au finalizat cu succes două. Într-un prim caz a fost vorba de un tânăr de 21 ani care s-a rătăcit pe câmp, după ce plecase de la o stână. 20 de lucrători ISU, 15 voluntari ai Primăriei Pechea, polițiști și pădurarul din zonă l-au căutat pe bărbat ore întregi, folosind două șenilate și aparatura de termoviziune a Poliției de Frontieră. În cele din urmă, tânărul a fost găsit și dus în siguranță acasă.

Al doilea caz este cel al unui bărbat observat în timp ce înota în râul Bârlad, din municipiul Tecuci. Acțiunea de salvare a echipelor de intervenție a fost îngreunată de stratul consistent de zăpadă viscolită din acea zonă, accesul făcându-se cu o volă. Bărbatul a fost extras din apă, i s-a acordat primul ajutor și a fost transportat la Spitalul din Tecuci. Nu se cunosc împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment.
* ORA 9.54 Constanța: Autostrăzile A2 și A4 au fost deszăpezite și se poate circula în condiții de iarnă

Prefectul Adrian Nicolaescu a declarat joi dimineață, pentru AGERPRES, că cele două autostrăzi de pe raza județului Constanța, A2 și A4, au fost degajate de zăpadă și începând cu ora 09,10 se poate circula pe ele, după primirea avizului Ministerului Transporturilor, traficul fiind însoțit și controlat de către echipaje ale drumarilor și poliției.

Autoritățile consideră totuși că este mai eficientă utilizarea drumurilor naționale pentru călătorii și recomandă doar șoferilor cu experiență să plece la drum pe cele două două căi rutiere doar sub rezerva urgențelor și cu autovehiculele echipate corespunzător.

"Eu am călătorit pe A2 și A4 în această dimineață și am ajuns până la Cernavodă, fără probleme, dar din cauza depunerilor de zăpadă de pe carosabil circulația va fi dirijată și controlată de către Serviciul Poliție Autostrăzi", a precizat prefectul județului Constanța.

Joi dimineață, autoritățile au mai anunțat că mai este închis circulației publice doar DN 3, între Cobadin și Ostrov.

Totodată, erau blocate de zăpada viscolită nouă drumuri județene (DJ 391A Băneasa — Dobromir — Cerchezu; DJ 391 Cerchezu — Negru-Vodă — Mangalia; DJ 223 Capidava — Cernavodă — Ion Corvin; DJ 225 Vulturu — Târgușor; DJ 224 Crucea — Siliștea — Tortomanu — Medgidia; DJ 222 Râmnicu de Sus — Grădina — Târgușor — M. Kogălniceanu — Medgidia; DJ 392 Dumbrăveni — Amzacea; DJ 226A Cogealac — Râmnicu de Jos; DJ 228 Lumina — Poarta Albă) și pe alte nouă drumuri județene se putea circula controlat, de către echipajele de intervenție (DJ 391A Oltina — Băneasa, DJ 223 Saraiu — Horia — Capidava, DJ 225 Vulturu — Saraiu, DJ 222 Peștera — Medgidia, DJ 381 Medgidia — Ciocârlia, DJ 226A Cogealac — Nuntași, DJ 226 Mihai Viteazu — Săcele — Corbu — Năvodari — Lumina, DJ394 Pecineaga — 23 August), iar șapte drumuri comunale, pe raza localității Topraisar, erau în continuare blocate de zăpadă (DC 81, DC 29, DC 54, DC 36, DC 67, DC 82).

* ORA 9.49 CFR Călători: 102 trenuri anulate; intervenții cu utilaje pe raza regionalelor București, Galați și Constanța

* ORA 9.49 MAI: Toate drumurile au fost deblocate, cu excepția A4 și tronsonului Călărași — Lehliu Gară, de pe DN3

Ministerul Afacerilor Interne informează, joi dimineață, că nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutier iar drumurile au fost deblocate și redate circulației, cu excepția autostrăzii A4 și a unui tronson de pe DN3: Călărași — Lehliu Gară.

"Toate aeroporturile și porturile maritime sunt deschise. Traficul feroviar este operațional la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind însă adaptată la condițiile meteo. Nu sunt puncte de trecere a frontierei închise, cu excepția punctelor de trecere a frontierei de la Dunăre care sunt închise din cauza gheții formate", se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de MAI.

La punctul de trecere a frontierei Vama Veche este permisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone, din cauza restricțiilor de circulație impuse pe teritoriul Bulgariei.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la această oră se acționează pentru remedierea a trei avarii în județul Constanța.

"În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost efectuate 9.014 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță, din care 278 pentru gravide și 164 pentru persoane dializate", se mai arată în comunicat.

În județele vizate de avertizările meteorologice, MAI a acționat cu 5.475 angajați, cu 1.462 mijloace.

CNAIR a acționat cu 1.329 utilaje, 8.433,3 tone de material antiderapant și 74.35 tone clorură de calciu.

"Pe parcursul zilei de 11 ianuarie, Ministerul Apărării Naționale a executat șapte misiuni pentru deszăpezire cu 142 militari și 10 mijloace tehnice în municipiul București și în județul Tulcea", precizează MAI.

Potrivit sursei citate, cursurile școlare sunt suspendate joi, în totalitate, în municipiul București și 11 județe: Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiile Slobozia, Urziceni și Fetești), Brăila, Buzău, Dâmbovița, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Maramureș, Tulcea și Vrancea.
* ORA 9.30 IGPR: Sectorul Cernavodă — Fetești de pe A2, deschis circulației pe ambele sensuri

Sectorul de drum Cernavodă — Fetești al Autostrăzii A2 a fost deschis joi, de la ora 9,30, pe ambele sensuri de mers, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Autostrada A2 București — Constanța a fost închisă, marți seară, pe ambele sensuri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile — cod portocaliu de ninsori și viscol.

* ORA 9.09 Trafic aerian în condiții de iarnă pe aeroporturile Captalei; nicio cursă nu este anulată și nu se înregistrează întârzieri

* ORA 9.05 Autostrăzile A2 București-Constanța și A4 Constanța-Ovidiu rămân închise din cauza viscolului

Autostrăzile A2 București — Constanța și A4 Constanța — Ovidiu, precum și DN 3 Ostrov — Basarabi, sunt în continuare închise din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse, informează, joi dimineața, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, în perioada de 11 ianuarie, ora 17:00 — 12 ianuarie, ora 5:00, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi s-a acționat cu 1.329 de autoutilaje și s-au răspândit 8.433,3 tone de material antiderapant și 74,35 tone clorură de calciu.
La nivel de direcții, s-a acționat astfel: DRDP București — 172 de autoutilaje, 552 de tone de material antiderapant răspândite, DRDP Craiova — 65 de autoutilaje, 340 de tone de material antiderapant răspândite, DRDP Timișoara — 468 de autoutilaje, 2.474,5 tone de material antiderapant și 53,5 tone clorură de calciu răspândite, DRDP Cluj — 81 de autoutilaje, 612 tone de material antiderapant și 5 tone de clorură de calciu răspândite, DRDP Brașov — 189 de autoutilaje, 1.957 tone de material antiderapant și 13,85 tone clorură de calciu răspândite, DRDP Iași — 250 de autoutilaje, 1.945,8 tone de material antiderapant răspândite și DRDP Constanța — 104 autoutilaje, 552 de tone de material antiderapant și 2 tone de clorură de calciu răspândite.

"De asemenea, precizăm că în toate județele afectate s-a acționat în colaborare cu ISU, Poliția Rutieră și autoritățile locale în cazul a 33 de intervenții. Se lucrează în permanență, 24 din 24 ore", spune compania, într-un comunicat de presă.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, de pe site-ul companiei www.cnadnr.ro sau de pe paginile de Facebook și Twitter .

* ORA 8.45 Timiș: Drumuri deschise dar se circulă în condiții de iarnă, trenuri cu întârzieri, cursă aeriană anulată

* ORA 7.57 IGPR, situația drumurilor, ora 07,00: Autostrăzile A2 și A4, DN3 pe tronsonul Cobadin-Ostrov și 58 de drumuri județene, închise

Circulația rutieră este închisă joi dimineață pe autostrăzile A2 București — Constanța și A4 Ovidiu — Agigea, pe un drum național (DN3 Constanța — tronsonul Cobadin-Ostrov) și pe 58 drumuri județene, potrivit unei informări a Biroului de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) valabilă pentru ora 07,00.

De asemenea, pe trei drumuri județene din județul Brăila se circulă cu restricție de tonaj (3,5 tone).
* ORA 7.33 Infotrafic: DN2 București-Urziceni, DN2A Urziceni-Slobozia-Hârșova-Constanța, ruta pe care se poate circula între București și Constanța

Traficul rutier este oprit joi pe A2 București — Constanța, pe A4 Ovidiu — Agigea, precum și pe DN3, tronsonul Cobadin — Ostrov, în momentul de față de la București la Constanța putându-se ajunge pe ruta DN2 București — Urziceni, DN2A Urziceni — Slobozia — Hârșova — Constanța, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

''Având în vedere mesajele de atenționare și informare emise de Administrația Națională de Meteorologie, îi sfătuim pe conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.)'', se menționează într-un comunicat al IGPR.

Conform informațiilor primite de la secțiile regionale de poliție transporturi, navigația pe Dunăre a fost suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).
* ORA 6.20 Infotrafic (ora 5,00): Autostrăzile A2, A4 și DN3 pe tronsonul Cobadin — Ostrov, în continuare închise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) informează joi că, din cauza zăpezii și a viscolului, traficul rutier este oprit pe A2 București — Constanța, pe A4 Ovidiu — Agigea, precum și pe DN 3, tronsonul Cobadin — Ostrov, din județul Constanța.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat